Matematik

linjens ligning - mundtlig eksamen

27. maj 2009 af Frk.Unik (Slettet)

Hey there

jeg sidder og pusler lidt med mine  a-niveaus eksamens spørssmål og gik lidt død på spørgsmålet:

" Du skal gøre rede for liniens ligning, bevise formlen for hældningskoefficienten, og gøre rede for skæring mellem linier"
 

hvad er det man kan sige om linjens ligning, altså gøre rede for ?

any ideas?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af TinaChristensen (Slettet)

Nu går jeg kun i 1.g, men jeg kommer med et bud alligevel, selvom jeg muligvis slet ikke har lært at gøre det, man i virkeligheden skal gøre ud fra spørgsmålet.

Jeg forestiller mig, at du skal vælge punkter ud fra linjen og derudfra beregne ligningen. Det er nok ikke det, du skal, men måske det leder dig hen til det rigtige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2009 af mathon

den rette ligning er karakteriseret ved

Δy/Δx = k(onstant) ofte skrevet

Δy/Δx = a           rise over run is a constant

på en tegning af en ret linje i et koordinatsystem ses,
at
dette med to vilkårlige linjepunkter med forskellige 1. koordinater kan udtrykkes

Po(xo,yo) vælges som fixpunkt
og
P(x,y) vælges som variabelt punkt

Δy = aΔx   (proportionalitet mellem ordinattilvækst og abscissetilvækst) giver

(y-yo) = a(x-xo)   som reduceret giver

y = ax + (yo-axo)  eller

y = ax + b   med b = yo-axo

..........................
tillæg
http://peecee.dk/upload/view/171996


 


Svar #3
27. maj 2009 af Frk.Unik (Slettet)

 Tak #2 tror jeg forstod det hele. øhm pånær den sidste linje...

hvordan kan du bare "bestemme" at b=y0-ax0


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2009 af mathon

blot ved at konstatere
at
b = yo-axo er en konstant, da yo, a og xo alle er konstanter


Skriv et svar til: linjens ligning - mundtlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.