Matematik

Differential ligning

27. maj 2009 af Zmorg (Slettet)

Hej har alle tænkelige løsningsmodeller

til denne opgaver men kan ikke få det til at

passe når jeg bagefter tegner situationen.

Nogen der gider prøver at uploade et løsningsforslag?????

Opgaven

En funktion f er løsning til differentialligningen

y' = 2x + 5 -y,
og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f .

a) Bestem en forskrift for f.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af peter lind

Brug et CAS værktøj til at løse differentialligningen.  Hvis y=1 er tangent for funktionen har den et toppunkt der, så y'=0. Det kan du bruge til at finde for hvilken x, der er lokalt maksimum.


Skriv et svar til: Differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.