Almen studieforberedelse (AT)

Lidt bøvl med metoden i historie

29. maj 2009 af sumsa (Slettet)

Jeg skal op i AT på onsdag så er ved at kigge lidt på min opgave.

Jeg tror desværre jeg har skrevet noget skidt i synopsen. Jeg har i min historiedel benyttet mig af en masse statistikker over vores rejseaktivitet. Derfor har jeg skrevet at jeg har brugt den samfundsvidenskabelige metode. Men derudover har jeg også skulle forklarer resultaterne af statistikkerne, altså fx hvorfor vi rejser mere. Her har jeg benyttet forskellige lærerbøger om globalisering osv. Mit problem er at jeg har skrevet i synopsen at jeg benyttet en hermaneutisk fortolkning til at forklarer resultaterne af statistikkerne. Og det er vel ikke rigtigt da jeg ikke rigtigt har fortolket nogen skriftlig kilde, men kun en lærerbog??

Skulle jeg ikke bare have undladt at skrive at jeg har brugt en hermaneutisk fortolkning? Og så skrevet at jeg bare har brugt samfundsvidenskab til at besvarer begge spørgsmål?

Håber på lidt respons! Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2009 af nielsen90 (Slettet)

Du skal ikke være ked af at have skrevet noget dumt i din synopsis. tværtimod. hvis du til mundtlig eksamen kan vise at du har "arbejdet videre" og på den måde kan se at det du skrev "dengang" var forkert eller upræcist, kan du vise at du er blevet klogere, og at du forstår det. Men med hensyn til selve dit spørgsmål, bruger du så historie som humanistisk eller samfundsvidenskabeligt fag?


Svar #2
29. maj 2009 af sumsa (Slettet)

jeg ville jo umiddelbart mene at jeg bruger det som samfundsvidenskabeligt fag eftersom jeg har analyseret statistikker som eneste kildemateriale..
Problemet er at jeg i et forsøg på at forklare hvorfor statistikkerne er som de er, har skrevet at jeg har brugt den humanistiske metode... men kan jeg godt skrive det når jeg kun har besvarer det ud fra en historiebog, og ikke ud fra direkte skriftlige kilder?


Skriv et svar til: Lidt bøvl med metoden i historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.