Fysik

Spændingsfald - parallelforbindelse

30. maj 2009 af Kazzopi (Slettet)

 To komponenter er anbragt i parallelforbindelse, hvis der er det samme spændingsfald over dem... Hvorfor?

Spændingsfaldet over en komponent er jo den energi der omsættes pr. ladningsenhed - hvor er sammenhængen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2009 af mathon

dimmensionsbetragtning:

J/C
= (Ws)/(As) = (W/A) = (V*A/A) = V


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Spændingsfald er ikke det samme som energi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2009 af mathon

...spændingsfaldet, UAB, melem punkterne A og B i et elektrisk kredsløb er forskellen i elektrisk, potentiel energi pr. ladningsenhed målt i J/(As) = V.


Svar #4
31. maj 2009 af Kazzopi (Slettet)

 Ja, du må meget undskylde - men jeg forstår ikke helt svaret.. I en serieforbindelse er det helt forståeligt at det er den samme strøm, der løber gennem begge komponenter. Ved en parallelforbindelse må den samlede strøm dele sig. Fair nok.. Men hvorfor må spændingsfaldet nødvendigvis være det samme ved en parallelforbindelse? Hvorfor er forskellen i elektrisk potentiel energi pr. ladningsenhed den samme uanset hvilke komponenter der er i parallelforbindelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2009 af mathon

når spændingsfaldet måles over de respektive paralleltforbundne modstand,
anbringes det
"hver" gang i strømforgeningspunkterne,
hvorfor
målingsresultatet/erne naturligvis er identiske...

............
tillæg
http://peecee.dk/upload/view/104313


Svar #6
31. maj 2009 af Kazzopi (Slettet)

Ja - det er jo egentlig logisk nok.. Så jeg forstår godt hvorfor man får de samme målinger - men jeg forstår ikke hvorfor :-)..

Det er det samme spændingsfald man egentlig måler - men jeg forstår stadig ikke, hvorfor spændingsfaldet fysisk set er det samme bare fordi, det er det, vi måler :S


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. maj 2009 af mathon

R1*I1 = R2*I2 = U        2. strømdelingslov

eller skrevet

I1/I2 = R2/R1


Svar #8
31. maj 2009 af Kazzopi (Slettet)

 Arh ja... Det var da irriterende, at jeg ikke kunne se det.. Hvis modstanden er større den ene vej i parallelforbindelsen, løber der selvfølgelig bare ikke lige så meget strøm igennem den vej som den anden vej - derved er spændingsfaldet ens, da dette er produktet af modstand og strømstyrke. Skønt - tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Spændingsfald - parallelforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.