Matematik

brøKER

30. maj 2009 af 215 (Slettet)

Hvis jeg har en brøk som ser således ud 2x - 1x/x , kan jeg så bare ''fjerne x i nævneren og en i tælleren ?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2009 af Isomorphician

(1x)/x = (1*x)/x = 1*(x/x) = 1*1 = 1


Svar #2
30. maj 2009 af 215 (Slettet)

 nej det er samlet (2x - x)/x ... kan jeg fjerne x `?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2009 af Isomorphician

(2x - x)/x =

(2x/x) - (x/x) = ....


Svar #4
30. maj 2009 af 215 (Slettet)

ok... nu tager sådan en (2x^2 + 3x -4x)/x

kan X godt fjernes selvom der er plus imellem  


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2009 af Isomorphician

(2x2 + 3x - 4x)/x =

(x(2x + 3 - 4))/x =

2x + 3 - 4

(medmindre der skulle stå (2x2 + 3x - 4) i tælleren)


Skriv et svar til: brøKER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.