Fysik

Newton of luftskibe

31. maj 2009 af niko0807 (Slettet)

 Jeg er i øjeblikket igang med et AT-projekt om luftskibe i fagkombinationen fysik og historie. Jeg skal imidlertid perspektivere til et andet at-projekt, og der har jeg tænkt mig at snakke om newtons love. Mit spørgsmål går ud på om man jf. newtons 1. lov kan sige at Fop (opdriften) skal være lige så stor som Ft (tyngdekraften), for at lyftskibet kan flyve, eller skal jeg have fat i en helt anden lov?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af DennisDeH (Slettet)

Fop=Ft , så svæver den kun lige akkurat.

Det må gælde at Fop>Ft for at den reelt er anvendelig til at flyve (luftmodstand, vind, kondens, hvad der nu ellers kan påvirke luftskibet). Men da tyngdeaccelerationen aftager [en smule] efterhånden som flyehøjden stiger, skal der således bruge mindre opdrift i 2km's højde end 0,1km's højde (men det kan du jo regne på med Newtons gravitationslov;) ).

Men alt andet lige er det jo nødvendigt at kunne regulere opdriften (ved at styre mængden af helium/hydrogen i skroget, eller temperaturen (og dermed densiteten) på luften), da skibet ellers vil "fare til himmels".


Svar #2
31. maj 2009 af niko0807 (Slettet)

 Mange tak for svaret, det var godt lige at få slået det på plads


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Det er egentlig Newtons 2 lov.  Fop + Ft = Fres = m*a, og a > 0 for at skibet letter


Skriv et svar til: Newton of luftskibe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.