Kemi

redoxreaktioner

31. maj 2009 af sofie123 (Slettet)

Kan regne ud på antallet af O at reaktionen ikke er rigtig afstemt, men hvad er det jeg har gjort galt? For alle mine afstemninger er forkerte.

Pb2+ +ClO---> PbO2 + Cl- (basisk)

oxidationstal:Pb2+=2, ClO-=1, PbO2 = 4,Cl-=-1
 

Pb: 4 +

Cl:2 -

afstemning: 2H2O + 2 Pb2+ +4Cl- --> 2PbO2 +4Cl- + 4OH-


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af niQe

Dine oxidationstal er for mig at se rigtige nok.

Det ses at Bly (Pb) afgiver 2 elektroner (oxideres) - da den går fra ox.trin +2 til +4. Samtidigt modtager Chlor (Cl) 2 elektroner (reduceres) - da den går fra ox.trin +1 til -1. Dette går altså op - der modtages ligeså mange elektroner som der afgives.

Pb2+ + ClO-  -> PbO2 + Cl-

Det næste man gør er at tælle ladninger: på venstre side har vi samlet: +2-1=+1, på højre side har vi samlet: -1. Da vi får oplyst at der er et basisk miljø afstemmes med OH-. Der skal altså 2 OH- på venstre side så den samlede ladning der bliver -1.

Dernæst tælles hydrogenatomer: venstre side: 2, på højre side: 0. Der sættes 1 H2O på højre side.

Dernæst tælles oxygenatomer: venstre side: 3, højre side: 3. Altså har vi afstemt ligningen korrekt.

Svaret er altså: 2 OH- + Pb2+ +ClO- -> PbO2 + Cl- + H2O

Jeg håber det hjalp.


Svar #2
01. juni 2009 af sofie123 (Slettet)

Mange tak, det hjalp. Bortset fra at jeg ikke kan se hvordan du når frem til ladningen på hver side? Hvordan tæller du dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af mathon

se
 


Svar #4
01. juni 2009 af sofie123 (Slettet)

Er ladningen kun den ydre værdi? altså man ganger ikke sådan så eksempelvis

2Pb2+ + Cl- = 3 +


Svar #5
01. juni 2009 af sofie123 (Slettet)

og hvorfor skal den samlede ladning blive -1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2009 af mathon

2*(+2) + 1(-1) = 4 - 1 = 3

så Jo


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2020 af Mushface

Hey guys...

Jeg sidder selv og er ved og lave opgaverne i basic kemi .
Og således opstod der et spørgsmål , hvor jeg faktisk finder svaret i et svar ovenstående i dette opslag.

Skal bare lige have det bekræftet. 

Når der står er Cl med et oxidationstal på +1 , bliver til -1 .
Så er det altså fordi , vi tæller 0 med som værende en værdi i forhold til oxidationstal. Således, at vi skal bruge 2 elektroner , 1 til at reducere fra +1 - 0 og yderlig en sidste for 0 til -1 .

Det giver supergod mening , og nu kan opgaven laves færdig.

Ved ikke hvorfor det ikke bare har siddet på rygraden , men er der venligst en der vil bekræfte at det forholder sig således. 

mvh


Skriv et svar til: redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.