Almen studieforberedelse (AT)

hermenutisk metode vs. kvalitativ metode i samf?

01. juni 2009 af Yndlingsbabe (Slettet)

hej!

Jeg skal til AT-eksamen imorgen og har arbejdet med immigration fra latinamerika til USA hvor jeg har brugt filmen Maria llena eres de gracia i spank samt en sangtekst og så statistisk materiale i Samfundsfag osv.

Jeg sidder og skriver om metode og har jo så brugt meget kvantitativ metode iform af statestik osv. men kan man så ikke sige at jeg også har brugt kvalitativ metode og hermenutisk metode ved at kigge på hvad filmen siger om immigration?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af Zennana (Slettet)

Sidder med samme problem - har dog kun en film og ingen statistikker eller andet. mon det er nok? jeg vil sige, at det er kvalitativ metode - men jeg er tvivl, da mange siger, at kvalitativ metode indebærer spørgeskemaer


Svar #2
01. juni 2009 af Yndlingsbabe (Slettet)

Kvalitativ metode arbejder med tekstmateriale i bred forstand hvilket kan være egentlige tekster, interviews eller observationer - ved bare ikke om man kan sige hermenutisk metode næsten gør det samme som hermenutisk metode - eller at man kan bruge begge metoder på filmen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af Shaida (Slettet)

Sidder med samme problem.

Jeg er efterhånden ret sikker på, at kvalitativ metode også benyttes inden for humaniora, og, som du siger, er givet ved tekstlæsning i bred forstand. Hermeneutik er en analysetilgang, og dækker meget det samme som kvalitativ metode, men er, i min forståelse, endnu mere fokuseret på en opløsning af teksten i bestandele (analyse), og herefter en samling af trådene i en fortolkning (helhedsforståelse) - derfor også induktion. (Dette er endvidere hvad haslev-gym skriver på dereshjemmeside, og det må da være en troværdig kilde?!)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2009 af Shaida (Slettet)

Kort formuleret er hermeneutik en måde at gå til en tekst på, mens kvalitativ indikerer, at der er tale om bløde data. Derfor overlapper det hinanden.


Skriv et svar til: hermenutisk metode vs. kvalitativ metode i samf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.