Almen studieforberedelse (AT)

kvalitativ metode = induktiv tilgang? kvantitativ metode= deduktiv?

01. juni 2009 af Yndlingsbabe (Slettet)

samfundsfag:

kan man sige at ved en induktiv tilgang som er at man observerer enkelte tilfælde og konkluderer noget generelt sige at den bruges når man bruger kvalitativ metoder som interviews osv.

og ligeledes med deduktiv tilgang ( går det fra specifikke (f. eks en teori) til det generelle (samfundet). dvs. man afprøver en teori på samfundet.)  er forbundet med kvantitativ metode idet der bruges figurer og tabeller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2009 af Castlerock (Slettet)

Præcis!! Det er ihvertfald også det jeg har lært, og det jeg har tænkt mig at sige til min AT eksamen i morgen kl. 8. :-) Smil.


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. januar 2010 af Jean

Det korte svar: NEJ!

Det lidt længere svar:

Kvalitativ og kvantitativ metode siger noget om typen af den empiri, du bruger i metoderne.

Induktion og deduktion siger noget om hvorpå den empiri, du har indsamlet, anvendes til at lave en konklusion/hypotese.

Der kan læses mere om dette i AT-bogen, som snart udkommer ;)


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. februar 2010 af Jean

Når det så er sagt, vil man i samfundsfag dog nok oftere bruge en "induktiv" tilgang til kvalitative data og oftere en "deduktiv" tilgang til kvantitative data.

Husk på at "induktiv" i samfundsfag skal forstås anderledes end i naturvidenskaberne. I samfundsvidenskaberne ændrer empirien sig jo hele tiden, så det er nærmere en form for pseudo-induktiv metode man bruger.


Skriv et svar til: kvalitativ metode = induktiv tilgang? kvantitativ metode= deduktiv?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.