Matematik

Omskrivning af ligninger

01. juni 2009 af jungleland (Slettet)

Hejsa,

Hvordan får jeg omskrevet (x-1)/(3x) = 1/(5+x) til at være på formen ax^2 +bx + c = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af mathon

(x-1)/(3x) = 1/(5+x) , x∈R\{-5,0}                  multiplicer med (3x)(5+x)

(x-1)*(5+x) = 3x

5x + x² - 5 - x = 3x

x² + x - 5 = 0 og x∈R\{-5,0}


Skriv et svar til: Omskrivning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.