Matematik

potens og procent

02. juni 2009 af 215 (Slettet)

 opgaven lyder således ..

hvormange procent stiger y med når x øges med 25 % 

har en potens funktion som ser således ud.: f(x) 75,7944*x^0,511955


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Fnd en x-værdi, og lad den stige med 25%. Så finder du y-værdien(sætter x værdierne ind i funktionen)for hvert af tallene, og ser hvor mange procent y er steget med.


Svar #2
02. juni 2009 af 215 (Slettet)

 jam skla jeg ikke bruge det med at når x bliver k gange støre så vil blive k^a gange større


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Jeg vil mene du får det samme resultat lige meget hvordan du gør det. Men jo der er en formel for udregning hvis det er det du mener.. Men y vil hele tiden vokser med den procent, som du får hvis du udregner som jeg har skrevet ovenover. Jeg er næsten sikker på at der står noget i den mat bog du har, under potensvækst..


Svar #4
02. juni 2009 af 215 (Slettet)

 kan det passe med 12,1021 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af olise22 (Slettet)

ja det gør det.. Efter mine udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2009 af SirBille (Slettet)

f(x)=a*x^b Skal du udregne hvor meget større den bliver når du gør x 25% større får du:
f(1.25*x)=a*(1.25*x)^b=a*(1.25^b)*x^b = 1.25^b*f(x) dvs. at den er blevet 1.25^b gange større.


Svar #7
02. juni 2009 af 215 (Slettet)

de spør hvormeget y er vokser nå x = 1,25 â 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2009 af SirBille (Slettet)

ja.. Så er y vokset med ( f(1.25x)-f(x) ) / f(x) = ( 1.25^b*f(x) - f(x) ) / f(x) = 1.25^b-1 Det giver 0.121 hvis du regner det ud..


Skriv et svar til: potens og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.