Kemi

gassers rumfang

02. juni 2009 af seriøs (Slettet)

Jeg skal beregne rumfanget af følgende stofmængder ideal gas ved 20oC og 1bar:

Jeg vil gerne have hjælp til den første:    2 mol

på forhånd tak


Svar #1
02. juni 2009 af seriøs (Slettet)

jeg har regnet ud at 1 mol = 24,4 L/mol.

Er 2 mol så bare 2 • 24,4 L/mol ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

V = nRT/p = (2 mol)(0.083 L·bar/mol·K)(293.15 K)/1 bar = 48.7 L

hvor 0.083 L·bar/mol·K er den molare gaskonstant.

#1.

Det giver ikke mening at 1 mol = 24.4 L/mol.


Skriv et svar til: gassers rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.