Matematik

3 trinsregel

02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa jeg har svært ved at se hvordan pracis tretrinsreglen skal bruges.....

I min bog er den kun illustreret ved h x og y men altså uden et rigtigt udregningseksempel....

Er der nogen der kan give et udregnings eksempel.....hvordan fastsætter man en h-hjælpepunktsværdi??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med en hjælpepunktsværdi; men her er et simpelt eks. f(x) = x2. Man har så( f(x+h)-f(x))/h = ((x+h)2-x2)/h = (x2+2hx + h2 - x2)/h = (2hx+h2)/h=2x +h ->2x for h ->0


Svar #2
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Tak...men alt det der står der jo også i bogen...men hvad er h i praksis??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2009 af peter lind

h er en variabel, som man i sidste ende lader gå mod 0.


Svar #4
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ja men for at anvende den må den vel være en eller anden værdi??


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af peter lind

nej. Det er en variabel. Hvis det gør dig mere tryg, så prøve at udregen resultatet for flere værdier af h, for eks. h=0,1; 0,01 og 0,001


Svar #6
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Det giver altså samme resultat bare h er mindre end 0....fordi værdien er på begge sider af brøken??......så men indsætter bare en vilkårlig værdi??

Nogenlunde rigtigt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2009 af peter lind

h er ikke nødvendigvis mindre end 0. h kan antage både positive og negative værdier. Det havde været bedre hvis jeg i #5 havde skrevet ±h=0,1; ±0,01 og ±0,001. Man indsætter ikke bare en vilkårlig værdi. Man ser på hvad der sker når man lader h ->0


Svar #8
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ok...tak Peter...kigger på det lidt grundigere i morgen.......

Skal vidst til at iseg nu....men tak for gode svar: )

Nat Nat


Skriv et svar til: 3 trinsregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.