Almen studieforberedelse (AT)

Spies Rejser metode hjælp!

03. juni 2009 af warpie (Slettet)

 Hej alle kloge hoveder

I min AT opgave beskæftiger jeg med fagene historie og erhvervsøkonomi, mit emne er spies rejser og det økonomiske boom i "de glade 60ere" der gjorde det muligt for Simon spies at grundlægge dit rejseimperium. I min opgave skal jeg ind på hvordan det økonomiske opsving og hvordan Simon Spies utradionelle liv gjorde reklame for firmaet. 

Det egentlige problem er at jeg skal finde en måde at bruge metode. Min lærer gav mig et råd om at bruge hermeneutik som metode og evt kildekritik. Men hvordan kan jeg få hermeneutik brugt ordentlig et dette sammenhæng har kæmpet med problemet hele dagen! 

på forhånd tak for hjælpen

Andreas E. Kidholm


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2009 af Schii (Slettet)

Skal du komme ind på hvordan Simon lavede reklamer for firmaet? :)

Hvis du søger på google.dk om hermeneutik kommer der sider frem, som beskriver hvad det er :)

bla: "betyder fortolke eller oversætte. I dag betyder hermeneutik ofte læren om at fortolke teksters mening" - Tror du så ikke du skal prøve at fortolke de reklamer Simon brugte i sin tid? :) og måske komme med lidt reklame analyse?

Jeg er ikke sikker på, at det er sådan! - men det kunne jo være at det var i stil med en metode til at fortolke hans reklamer (billeder, annonce) ;)


Svar #2
03. juni 2009 af warpie (Slettet)

 Da det er forholdsvist svært at skaffe reklamer fra den tid så skal jeg udgangspunkt i måden hans opførsel skabte røre omkring hans firma og hvordan det påvirkede firmaets succes. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2009 af Schii (Slettet)

Fundet på google.dk (http://www.google.dk/search?hl=da&q=hermeneutik&btnG=S%C3%B8g&meta=
nummer 3 og klik, så kommer der et word dokument)

Du kan også søge på den hermeneutikiske cirkel eller spiral :D

Hermeneutik: Læren om hvad fortolkning er, herunder hvordan vi metodisk bør gå frem for at opnå en god fortolkning. Metoden er den hermeneutiske cirkel.

Data: psykologiske og sociale kendsgerninger.

• Fortolkningen af en handling eller en social begivenhed må ofte, for at undgå subjektivistisk forvrængning, gå ud over hvad aktøren eller aktørerne i samfundet er bevidste om. I følge hermeneutikken er det derfor ikke videnskabeligt tilstrækkeligt at udspørge den enkelte agent om hans bevidste hensigter etc.
• Hermeneutikeren hævder desuden, at for at forstå et samfund må man gå ud over hvad der ligger i de enkelte individers bevidstheder. Altså at fortolke den kultur samfundet udtrykker (kunst, tekster, institutioner, myter etc.).


2. DEN HERMENEUTISKE CIRKEL (ELLER SPIRAL).

Vi forstår et værk (personer etc.) ud fra den viden og de holdninger, vi har i forvejen. Værket (personen etc.) kan påvirke og ændre vores forståelseshorisont.

Forforståelse: Hvilken genre? Forventninger (spændende/informativ). Hvilket formål har jeg med at læse teksten (underholdning/pensum)?

Når man læser vil man komme til at sammenligne denne forforståelse med det man læser – og muligvis ændre sin forforståelse/fortolkning.

Cirklen kan udvides til at gælde mere end teksten: Forfatterens liv (fx HCA), problemer med familie, intime relationer etc. Den epoke bogen blev skrevet i.

Processen i den hermeneutiske cirkel er dynamisk og i princippet aldrig afsluttet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2009 af Schii (Slettet)

Hmm, tror du så man kan fortolke hans væremåde ved hjælp af den der cirkel? :)

Du må ikke hænge mig op på noget, det er ikke sikkert jeg har ret i noget af det ;)

der står også lidt her:

http://www.denstoredanske.dk/Livsstil%2c_sport_og_fritid/Filosofi/Filosofiske_begreber_og_fagudtryk/hermeneutik


Svar #5
03. juni 2009 af warpie (Slettet)

Ud fra den kan jeg i hvert fald komme til en større forståelse af hans succes og hvorfor han fik succes. tak for hjælpen tror det kommer til at fungere, men det finder vi jo ud af i morgen ;) tak for hjælpen.

Andreas E. Kidholm


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2009 af Schii (Slettet)

Det lyder godt, at det er blevet lidt "lysere", håber at det kommer til at gå - pøl pøj :)


Skriv et svar til: Spies Rejser metode hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.