Fysik

Tryk

04. juni 2009 af hihihej (Slettet)

Postede et lignende indlæg for nogle dage siden men det druknede i andres indlæg :) .. Kunne være man var heldig denne her gang.

Her er et billede som skal forestille en oppustet ballon, der sidder på et langt glasrør. Det blå er vand.

http://i41.tinypic.com/25zkv3d.jpg

Hvordan kan jeg bestemme overtrykket og trykket i ballon?
Jeg ved at højden mellem de to overflader er 39 cm = 0,39 m
Og vands densitet er 1000 g/m^3

Er overtrykket:

p = 1kg/M^3 * 0,39 m * 9,82

og trykket.

p(tryk) = p(overtryk)+p(trykket ved den frie overflade, altså atmosfærens tryk.)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Ja det ser rigtigt ud,men du mangler enhederne



Svar #2
04. juni 2009 af hihihej (Slettet)

Rigtig mange gange tak :)!


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.