Kemi

Redoxtitrering - analyse af juice

05. juni 2009 af glimmerko (Slettet)

Hej alle kemi-folk

Jeg sidder og læser til eksamen til kemi, og er løbet ind i et lille problem med den øvelse der hedder "Redoxtitrering. Analyse af juice". Jeg for en titreringsreaktion der ser nogenlunde sådan ud;

C6H8O6 + I2 --> C6H6O6 + 2 H+ + 2 I-

Jeg beregner stofmængden af I2 til at være 0,000113 mol, samt stofmængden af ascorbinsyre (C6H8O6) til at være det samme, 0,000113 mol, ud fra to forskellige udregninger, selvfølgelig. Så lyder spørgsmålet, om resultatet er som forventet? Jeg skal kunne se det ud fra reaktionsskemaet, men jeg er ikke så stærk i lige netop sådan noget, så er der måske en hurtigt tænkende der kan give et kort svar? Det er længe siden jeg har lavet rapporten, så kan ikke huske den så godt. ;)

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af mathon

m = n*M = ( 0,000113 mol)*(173,12 g/mol) = 0,019563 g ascorbinsyre i det titrerede volumen,
som
du ikke har angivet.

...nu kan du sammenligne med juicens indholdsdeklaration
og således tage stilling
til,
om dit resultat stemmer overens med "det forventede" i følge deklarationen


Skriv et svar til: Redoxtitrering - analyse af juice

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.