Kemi

Ligevægt

05. juni 2009 af Fiction30 (Slettet)

Jeg ved sgu ikke hvordan jeg skal finde ud af om der er indtrådt ligevægt. Hjælp :=).

Dihydrogen og diiod kan reagere med hinanden og danne hydrogeniodid. Ved 360oC er alle tre stoffer på gasform. Reaktionen er reversibel.

Ved 360oC er ligevægtskonstanten lig med 64. Der måles på fire reaktionsblandinger.

c) Afgør om der er indtrådt ligevægt.

                    [H2] / M             [I2] / M              [HI] / M

Forsøg 1    0,020                0,020              0,16


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af mathon

Forsøg 1:
                                                H2   +   I2   <--->   2HI

360°C:
Y = [HI]2/([H2]*[I2]) = 0,162/0,0202 = 64 = Kc360

...hvorfor der er indtrådt ligevægt


Svar #2
05. juni 2009 af Fiction30 (Slettet)

Mange tak :)

havde glemt koefficienten kan jeg se.


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.