Matematik

Trigonometri

05. juni 2009 af Fenerb (Slettet)

Hvordan beviser man sinusrelationen og fromlen for arealet af en trekant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Tjek andet hit her: http://www.google.dk/search?hl=da&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=60t&q=bevis+for+sinusrelationen&btnG=S%C3%B8g&meta=

Hvad er det for en formel, du tænker på? Den med areal lig med ½absin(C)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2009 af morell18 (Slettet)

godt lad mig tage det fra en ende af. først opskriver du areal formlen T=½ *a*h

du bruger nu sinus til retvinklet for at finde et udtryk hvor h indgår i som du så kan omskrive

Sinv=mod/hyp     altså sinB=h/c<=> sinB *c=h nu kan du altså omskriveh ved at sætte resultatet ind på h´s plads så T=½*ac*sinB hvis vi brugte sinus til retvinklet på de andre sider vil vi få arealerne tilsvarende T=½*ab*sinC og T=½*ab*sinC det tre lininger kan nu sættes lig med hinanden

½*bc*sinA=½*ac*sinB=½*ab*sinC indtil videre er det kun arealet af en af de 2 retvinklet trekanter, så for at få det samlet areal skal der ganges med 2 på alle 3 sider af ligheds tegnet så en ½ forsvinder altså bare så der står nu. der divideres nu med abc på alle tre sider af lighedstegnet så bogstaverne står soteret  

bc*sinA/abc=ac*sinB/abc=ab*SinC/abc  det giver altså

SinA/a=SinB/b=SinC/c

ps. er det ikke lidt tidligt at lære b-niveaus stof fra gym af når du stadigvæk går i folkeskole?


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.