Kemi

Navngivning af alkoholer

05. juni 2009 af Limpkin (Slettet)

 Hej.

Nogen der kan hjælpe mig med hvordan man navngiver et alkohol? F.eks ethanol og butan-1-ol. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af mathon

alkan - H + OH → alkan+ol → alkanol

propan - H + OH → propan+ol → alkanol

+ nummerering relaterende til det pågældende C-atom i alkanen

CH3-CH2-CH3 → CH3-CHOH-CH3 = propan-2-ol


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af mathon

CH3-CH2-CH2-CH3 → CH3-CH2-CH2-CH2OH = butanol = butan-1-ol

CH3-CH2-CH2-CH3 → CH3-CH2-CHOH-CH3 = butan-2-ol


Skriv et svar til: Navngivning af alkoholer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.