Matematik

Sætning for plusreglen i differentiation.

06. juni 2009 af Gasolina! (Slettet)

Hej!

Nu har jeg siddet og terpet dette bevis en del gange og er stadig usikker på hvad der sker mellem de tre trin (især trin 2!) i 3-trinsreglen.

Jeg skal differentiere funktionen f(x)+g(x) i Xo Vha, tretrinsreglen:

1. Differenskvotienten: (f(x_0+h)+g(x_0+h)-(f(x_0)+g(x_0)))/h
 

2. Snedige omskrivninger:

=(f(x_0+h)+g(x_0+h)-f(x_0)-g(x_0))/h (ophæves parentesen her og fortegn ændres?)
= (f(x_0+h)-f(x_0)+g(x_0+h)-g(x_0))/h (hvorfor rykkes det rundt her?)
=(f(x_0+h)-f(x_0))/h+(g(x_0+h)-g(x_0))/h (Bliver der lavet to brøker pga vha. brøkregnereglerne ?)

Har bare brug for at få bekræftet om det er korrekt eller ikke. ..


3. Grænseovergangen: --> f'(x_0)+g'(x_0) når h -->0
 

Sidste spørgsmål nu når jer skrver her. Når man siger at "h går mod 0" er det så punktet X h går mod eller er det en hældning der går mod 0. Forstår ikke helt... Håber der er en  der sidder med et  svar!

Hilsen K.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ... du ved at f'(x0) og g'(x0) findes ... for at bestemme (f+g)'(x0)er det bare at regne

... det sidste "=" er per antagelse og viser at (f+g)'(x0) findes ... resten er ren regning :)


Svar #2
06. juni 2009 af Gasolina! (Slettet)

Okay... tak for svaret. Det blev lidt bedre...

Men er stadig usikker på hvad der menes med: lim, h-->0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#2 at h går mod 0 ... dvs x0+h fra et vist trin ligger uvilkårligt tæt på x0


Skriv et svar til: Sætning for plusreglen i differentiation.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.