Matematik

funktion

06. juni 2009 af VKXD (Slettet)

hej, har problemer med den nedenstående opgave

En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og går gennem punktet P(0,2).

            a) Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet p.

skal man bare skrive P=ax+b eller finde værdier for variablerne a og b? hvis man skal finde værdier for a og b, hvordan så ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal bestemme a og b.

Udnyt at tangenten er vinkelret på radius.


Svar #2
06. juni 2009 af VKXD (Slettet)

jeg kan ik komme længere end at b er 2 ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Men du har jo heller ikke fulgt mit råd.


Svar #4
06. juni 2009 af VKXD (Slettet)

jeg har prøvet :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2009 af keg (Slettet)

find stigningstal a1  for radius, når du har fundet det ved du at tangenten står vinkelret på radius, hvilket medfører, at du kan udregne stigningstal a2 for  tangent,

så ved du at a1 * a2 = -1,   da linierne er orthogonale og hermed kan du udregne a2  

når du har den, indsætter du pkt.P i y=a2 * x +b for at finde b

prøv det!


Svar #7
06. juni 2009 af VKXD (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. juni 2009 af mathon

...eller

r = ((3-0)2+(-2-2)2)½ = (9+16)½ = 5

cirklen
c: (x-c1)2 + (y-c2)2 = r2

har i punktet Po(xo,yo)
tangentligningen:

(xo-c1)(x-c1) + (yo-c2)(y-c2) = r2
 

dvs
(0-3)(x-3) + (2-(-2))(y-(-2)) = 25

...........
cirkeltangent-detaljer
se
 https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2009 af keg (Slettet)

Undskyld men hvad skal man bruge r til? i dette tilfælde


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.