Fysik

temperatur

06. juni 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

I min bog, står der at sammenhæng mellem kelvin og celsius er:

T = t (K / ºC) + 273,15 K

Her er T den absolutte temp. og t er temp. i celsius.

Men jeg forstår ikke hvorfor der står det jeg har streget under? Hvad menes der med det?

et andet spørgsmål:

I det virkelig liv, kender vi til det med temperatur skift, fx med havbrise. Så det vand der ligger i nærheden af havoverfladen vil have mindre tryk (lavtryk) og er opvarmet og har dermed mindre densitet, og vil så stige til vejrs, og derved blive afkølet og blive tungere (højtryk)og falde ned igen.

Om dagen, er der kølig havbrise, hvor der blæser fra vandet ind over land, mens der om naten blæser en lun havbrise den modsatte retning, men hvorfor? - hvilken fysisk forklaring er der på det?
 

på forhånnd taaak .. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af mathon

T = t (K / ºC) + 273,15 K

eks.
t = 20°C
indsat i ovenstående udtryk
giver

T = (20 °C)*(K/ºC) + 273,15 K = (20 K) + (273,15 K) = 293,15 K


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af Lurch (Slettet)

Til svar på dit vindspørgsmål:

Om dagen bliver luften over jorden varmere end over havet, og luften over jorden stiger og bliver erstattet af luft fra vandet, så der opstår en pålandsvind.

Om aftenen når solen går ned, så køler jorden af hurtigere end havet og det modsatte sker, så luft blæser fra land ud over havet, en fralandsvind,


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2009 af MN-P (Slettet)

T = t (K / ºC) + 273,15 K

Det du har streget under er enheder

t er i oC   og T i K  (grader Cencius og grader Kelvin)

for at få enhedderne til at passe i ligningen regner med også enhedderne ud

eks

T = 10 oC (K/oC) + 273,15

oC*K/oC forkortes med oC giver K hvilket er enhedden for T

Et helt andet eksembel

Du køber 3 kg kartofler til 7 kr/kg   (kroner på kilogram

Pris= 3 kg * 7 (kr/kg) = 21 kg*kr/kg= 21 kr

håber det hjælper til at forstå enhederne


Svar #4
08. juni 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

tuuusind taaak alle sammen :D


Skriv et svar til: temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.