Matematik

Pythagoras omvendte sætning og ligninger!

07. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Jeg skal forklare hvad Pythagoras OMVENDTE sætning siger, nogle der kan hjælpe ?

Hvordan ville i forklare hvad det vil sige at løse en ligning?

Og hvilke regneregler er der når man skal løse en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Pythagoras' omvendte sætning siger, at hvis du har en trekant med egenskaben a^2+b^2=c^2 (med sædvanlige betegnelser), så er trekanten retvinklet.

Bemærk, at dette er omvendt af Pythagoras' sætning, som siger, at hvis trekanten er retvinklet, så er a^2+b^2=c^2.


Svar #2
07. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

du har jo skrevet det samme? altså med a^2.... , du har skrevet det samme begge steder. tror ikke jeg helt forstår

er det bare det samme som pythagoras sætning eller? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Nej, det er det omvendte.

Pythagoras' sætning siger følgende: HVIS en trekant er retvinklet, SÅ gælder der, at a^2+b^2=c^2.

Altså siger den, at vi i enhver ret trekant har, at a^2+b^2=c^2. Pythagoras' sætning siger ingen ting om, at HVIS en trekant opfylder a^2+b^2=c^2, SÅ er den retvinklet - det er resultatet i den omvendte sætning.


Skriv et svar til: Pythagoras omvendte sætning og ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.