Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Eksempler fra mundtlig eksamen i VØ

07. juni 2009 af montanus (Slettet)

Er der nogen der har nogle ekempler / erfaring fra mundlig eksamen i VØ?

Sagen er den at vores skole, Niels Brock, har valgt at eleverne ikke må se tidligere eksamens opgaver. Så vi sidder en hel klasse der ikke aner hvordan den mundtlige eksamen kommer til at foregå. 

Skal man lave budgetteringsopgaver, svare på spørgsmål eller andet?

Mvh


Svar #1
07. juni 2009 af montanus (Slettet)

 No one ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2009 af TDK-Benjamin (Slettet)

VI har fået udleveret en enkel gamme opgave.

Det er primært opgaver som:

Giv en karakteristik af virksomheden (X)

Redegør for begrebet logistisk effektivitet

En god idé er også at læse omkring rentabiliteten


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2009 af SvarreM (Slettet)

Jeg har mere eller mindre været i samme situation som dig, men jeg har endelig fundet et eksempel på en mundtlig eksamensopgave inde på Danmarks undervisningsportal.

Linket er:

http://www.emu.dk/gym/hhx/vk/uvm/eksamen.html


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. juni 2009 af Nineplace (Slettet)

Jeg var selv til eksamen i VØ for 2 uger siden, hvor jeg fik mig et 10-tal. Jeg var selv usikker på hvordan en opgave ville komme til at se ud, og jeg var derfor forberedt på at det skulle gå skidt - men nej!

Jeg trak strategi hvor jeg fik en tilhørende tekst på 1½ side. Teksten handlede om en virksomhed, hvor man fik en masse oplysninger. Skriv alle oplysninger ned så du kan fortælle dem inde i eksamenslokalet - start med at fortælle kort om virksomheden og derefter kom ind på spørgsmålene! Der var så 4 spørgsmål som man skulle omkring, som lød noget i retningen af:

1. Nævn nogle strategi-teorier fra din lærerbog - Her kom jeg ind på idé, mål, politikker samt overordnede strategier som konkurrencestrategi, vækststrategi, PLC-kurve og SWOT (ja, det var meget afsætnings-præget).

2. Fortæl hvordan det er gået for virksomheden i de første leveår - Virksomheden er rimelig nystartet og forhandler legetøj, primært rutchebaner. Og den havde klaret sig godt de første par år i følge teksten, så jeg fortæller at de har haft vækst, blandt andet kan dette skyldes at de skiller sig ud fra konkurrenterne (det fremgår i teksten at de laver rutchebaner på en ny måde og er nytænkende i forhold til andre).

3. Fortæl hvilke metoder virksomheden har brugt for at komme ind på livet af kunderne - Her fremgår det af teksten, at de har spurgt i børnehaver og haft personlig kontakt med kommuner osv. omkring legetøj og jeg kommer ind på innovation (som vi har haft sidste år) og fortæller hvilken strategi de bruger indenfor innovation til at komme frem.

4. Diskutér følgende nøgletal og vurder hvordan virksomheden klarer sig - Her var allerede oplyst OG, AG, gældsrente - dem diskuterede jeg så hvordan de så ud og så regnede jeg mig frem til EKF, rentemarginal, gearing og AOH og fortalte hvad der var godt og skidt og om de havde gæld og kunne tåle at låne i banken osv.

Så alt i alt - forhold dig hele tiden til teksten og brug sætningen "det fremgår af teksten" eller "i følge teksten", for det er hele tiden den du hæfter dig ved - og samtidigt er det godt hvis du kommer med egne teorier og meninger omkring opgaven. Og så sørg for at starte med at tage styringen og fortælle hvad du vil komme ind på osv. Jo mere du snakker, jo mindre spørger de ;) Held og lykke!


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. juni 2009 af SvarreM (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2022 af Floejten

Nogle som har eksempler på, hvordan en VØ mundtlig eksamen kan laves? 


Skriv et svar til: Eksempler fra mundtlig eksamen i VØ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.