Matematik

Udfordrende ligninger

09. december 2004 af Veeand (Slettet)
Hej hej.

Hvis jeg må belemre nogen, ville jeg værdsætte det, hvis nogen kunne skrive nogle udfordrende ligninger ned, som jeg kan tage frem til min snarlige eksamen.

Måske noget med reciprok-funktion overfor kvadratfunktion eller lignende?

På forhånd mange mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2004 af fister (Slettet)

hm, hvad med at vise at;
e^x=-x
har en løsning i [-1;0]

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

1/p + 1/q = 2/31, hvor p,q € R.

Svar #3
09. december 2004 af Veeand (Slettet)

den var lidt for udfordrende.

men hvis man fik en ligning:

kvadratroden af x + 5 = 1/x + 3.

Ville fremgangsmåden i så fald blot være at indsætte værdier på x's plads, eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Ups, hvor p,q € N.
(Find de hele talpar (p,q), der tilfredsstiller ligningen)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Lige den dér er noget speciel. Den kan vist ikke løses algebraisk - kun numerisk.

Svar #6
09. december 2004 af Veeand (Slettet)

Så det ville ikke være én jeg kunne få smidt i hovedet til mundtlig?

Hvis vi tænker som matematiklærere, og han skulle teste mig i ligninger, hvad kunne man så forestille, når vi tænker i elementære funktioners baner?

Skriv et svar til: Udfordrende ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.