Matematik
funktioner igen....
09. december 2004 af
CowGirL (Slettet)
f(x)= 1/(x+4), x er ikke = -4
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p, (-3,f(-3))
Vis at linjen med ligningen y=-1/4x har netop et punkt fælles med grafen for f
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p, (-3,f(-3))
Vis at linjen med ligningen y=-1/4x har netop et punkt fælles med grafen for f
Svar #1
09. december 2004 af sigmund (Slettet)
Du benytter udtrykket y=f(x0) + f'(x0)*(x-x0), hvor x0 er den x-værdi, tangenten skal findes i.
Dernæst sætter du f(x)=(-1/4)*x, og løser ligningen.
Dernæst sætter du f(x)=(-1/4)*x, og løser ligningen.
Skriv et svar til: funktioner igen....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
