Matematik

formel for løsning af 2. gradsligningen

08. juni 2009 af Kia2100 (Slettet)

hej :)

mit ene eksamensspørgsmål lyder sådan : Udles formlen for løsning af 2. gradsligningen. "gættesætningen" og faktorisering skal omtales.

1. aner ikke hvordan man beviser formlen for 2. gradsligning, og/eller hvordan den ser ud.

2. hvad er "gættesætningen" ? hvis i altså ved det.

håber der er en eller flere som kan hjælpe mig.

-Kia :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Beviset føres således: (Se vedlagte Word-dok.)

Vedhæftet fil:Help2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2009 af peter lind

1) Se https://www.studieportalen.dk/Wiki/andengradsligning.ashx

2. ax2+bx+c=0. Hvis løsningerne er pæne d.v. s rationale tal vil tælleren gå op i c og nævneren i a. Ved at opløse a og c i primfaktorer kan men teste med et begrænset antal muligheder. Hvis for eks a=5 og c=6 er de mulige pæne løsninger ±1, ±2, ±6 samt de samme tal delt med 5


Svar #3
08. juni 2009 af Kia2100 (Slettet)

hvor er det super.. tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2009 af mathon

se


Skriv et svar til: formel for løsning af 2. gradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.