Psykologi

freuds teori..

10. juni 2009 af PernilPigen (Slettet)

er der nogen som vil være søde at forklare mig freud teori med over jeg'et osv?

kan ikke finde noget om det:/

knus..


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. juni 2009 af becky17 (Slettet)

Hej

Det er en del af psykoanalysen

Freud mente at mennesket kun har bevidst tilgang til en del af sin personlighed.

Dertil skabte Freud ægget hvor han satte id(det), ego(jeg) og superego(overjeg) ind.

Id = lysten (grundlæggende driftskrav såsom sex)

ego = realitetsprincip (hindrer sammenstød mellem superego og id) Her bruges forsvarsmekanismer for at holde disse forbudte følelser fra vores bevidsthed.

superego = moral og normer


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Det er en del af Freuds personligheds model.

home6.inet.tele.dk/bach/inger/kultur/freud.htm


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. juni 2009 af Malain (Slettet)

Hej, hvad er jeres mening til hvordan man udtaler id'et? Som bogstaver, altså i og d. Eller som ord, altså id, med blødt d?


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. juni 2009 af Malain (Slettet)

Eller id med hårdt d :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. juni 2009 af AronG (Slettet)

 jeg vil mene at det er med et blødt d.


Skriv et svar til: freuds teori..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.