Matematik

Stykvise funktioner!

10. juni 2009 af Tw!St3d (Slettet)

Jeg skal "redegøre for stykvise funktioner, fx baseret på funktionerne f(x)=x^2  og g(x)=x

Jeg har allerede skrevet at stykvise funktioner er funktioner, som kan foretage spring og knæk.

Men hvordan forklarer jeg det vha ovenstående funktioner? jeg kan ikke huske hvordan jeg får tegnet funktioner ind, som kun er x eller x^2 ? :S

Kan man redegøre på anden måde end at indtegne i koordinatsystem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Nu behøver stykvise funktioner ikke at foretage spring eller knæk, men du har ret i, at de ofte vil gøre det.

F.eks. kan du sagtens definere en "stykvis funktion", som er glat i alle punkter.

Når det skal baseres på f(x)=x^2 og g(x)=x, så kan det f.eks. være funktionerne

h(x) = x^2 for x>=0 og h(x)=x for x<0,

og

j(x)=x for x>=0 og j(x)=x^2 for x<0.

Den måde du tegner dem på er f.eks. for funktionen h, at du har den rette linje y=x for positive x (og x=0), og du har den halve parabelbue som er en del af grafen for x^2, for x<0.


Skriv et svar til: Stykvise funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.