Matematik

Potensfunktioner og dobbelt logaritmisk papir

11. juni 2009 af Annemette4200 (Slettet)

øhh, ja,

jeg skal til årsprøve i matematik, og jeg har et spørgsmål der lyder:

"Bevis at f(x) er en potensfunktion ⇔ grafen for f(x) er en ret linje på dobbeltlogaritmisk papir."

er der nogen der kan hjælpe mig med det? fordi jeg forstår det ikke :S

Annemette...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af mathon

y = b*xa               som logaritmeres

log(y) = log(b*xa) = log(b) + log(xa) = log(b) + a*log(x) = a*log(x) + log(b)

log(x) versus log(y) er retlinjet

undertiden skrevet

Y = a*X + B         med lineær afbildningdobbeltlogaritmisk papir

hvor
Y = log(y)
X = log(x)
B = log(b)


Skriv et svar til: Potensfunktioner og dobbelt logaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.