Matematik

længden af et kast

11. juni 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 hej alle kloge hoveder

har stillet mig selv et ret så simpelt spørgsmål som burde være ret så nemt at løse, men jeg er kørt fast og ved at jeg sikkert ar lavet en rigtig dum fejl et sted så jeg har lige smidt opgaven og udregningen ind her for at få lidt hjælp.

jeg har skrevet  opgaven og min fejlagtige løsning i word fordi det er nemmere at redigere ligninger der.

på forhånd tak :-)

Vedhæftet fil: længden af et kast.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af peter lind

Der er ikke vedlagt nogen fil


Svar #2
11. juni 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 det synes jeg da der er, men her kommer den igen hvis i ikke har fået den. som pdf

Vedhæftet fil:længden af et kast.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:kast.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2009 af peter lind

Det er meget simplere end du tror. Beskriv bevæglesen i et koordinasystem med vandret akse. Bevægelsen i den lodrette akse er uafhængig af den vandrette akse. Det betyder at y=-½gt2 +v0yt +s0y. Da v0y=0 reduceres det til y=-½gt2 +s0y, hvoraf du så kan finde tiden.  Heraf finder su så kastelængden x af x+s0x = vox*t+s0x. Det går galt der hvor du blander kurvelængden ind i det. Den er ikke relevant for problemet.


Svar #5
11. juni 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 #4 og #3 forstår slet ikke det i snakker om. Jeg har det problem at jeg stadig går i 8. så lidt ned på jorden, pleeease! 

første spørgsmål er nu: beskriver funktionen faldet nøjagtigt eller er jeg galt afmarcheret?

for hvis den gør det så vil det jo være lettest bare at beregne længden af grafen.

ps. Jeg elsker at i gider bruge jeres tid på det her.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2009 af peter lind

Du skal netop ikke beregne længden af grafen. Det er der det går galt. Du skal dele bevæhelsen op i lodret og vandret retning. Bevægelsen i de to retninger foregår uafhængig af hinanden. Der er ingen I  vandrette  kræfter, så bevægelsen i den vandrette retning er en simpel jævn bevægelse. altså tilbagelagte strækning er x=v0x*t. I den lodrette retning har du en simpel faldbevægelse med tyngdeaccelerationen g. Efter tiden t vil den have tilbagelagt strækningen y=½gt2. Hvis den falder højden h vil du kunne finde faldtiden af h=½gt2. Hvis du sætter det ind i x = v0xt vil du finde ud af hvor langt legemet har bevæget sig i vandret retning altså kastelængden.


Svar #7
11. juni 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

#6 det jeg mener er ikke hvor langt der er mellem start- og slutpunktet. det er hvor langt objektet tilbagelægger, men er det også det du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2009 af peter lind

Det er lige netop det der er galt i dine beregninger. Det drejer sig ikke om hvor langt legemet bevæger sig, og heller ikke om afstanden mellem start og slutpunkt. . Det drejer sig om hvor langt legemet bevæger sig i lodret retning


Svar #9
11. juni 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 det jeg mener er "hvor lang føles turen for objektet?" for nu at sige det på en barnlig måde. det er ikke hvor langt den kommer vandret (det ville næsten også være for nemt), men i stedet hvor lang den imaginære streg den tegner gennem luften er.


Svar #10
11. juni 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 undskyld overskriften og glem den! den er dårligt formuleret. det jeg virkelig mente var hvor langt legemet bevæger sig som du selv udtrykker det.


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2009 af peter lind

Jeg er godt klar over hvad du mener, og det er altså forkert. Det drejer sig om bevægelsen i lodret retning, når du skal finde faldtiden.


Svar #12
11. juni 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 okay så faldtiden er forkert og ellers?


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. juni 2009 af peter lind

Da jeg svarede havde jeg ikke set #9 g #10 og derfor gået ud fra at du virkelig mente kastelængden.

Det er gået galt i det sidste integral; men det hører også til de mere avanceret, som normalt ikke læres  i gymnasiet. Der gælder

∫kvrod( x2+a2)dx = a2ln( x+kvrod(a2+x2))

Jeg må ellers sige at jeg er imponeret over at du som folkeskoleelev er kommet så langt.


Skriv et svar til: længden af et kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.