Matematik

Potens og rod?

11. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hejsa.

Jeg skal snart op i mundt. årsprøve, matematik, og har bl.a. et sprøgsmål der lyder:

Potens og rod

Giv en beskrivelse af potens og rod. Gør derefter rede for potensudvikling.

Nogen som kan give mig nogle gode råd til hvordan jeg skal sammenkoble emnerne, og mest af alt: hvad er væsentligt at medtage i forbindelse med potens og rod samt definitionen af disse begreber?? - er det evt. regler jeg skal medtage?

Potens med hel eksponent og potens med vilkårlig eksponent - hvad er forskellen??

Rod med hel eksponent og potens med vilkårlig eksponent - hvad er forskellen??

Kan I hjælpe mig?! Det ville virkelig blive værdsat utrolig meget - de sidste par dage har jeg fået så megen hjælp og gode råd til fysik - og min eksamen gik derfor forbavsende godt! Jeg håber på samme måde at kunne dele erfaringer med jer i forbindelse med de emner jeg har om i munt. mat .. men lige nu potens og rod!

Mange smil

Marie.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2009 af mathon

potens
definitionen

xa , x ∈ R+
er

xa = ea*ln(x)

for a = n ∈ Z (hel)
kan potensbegrebet udvides til x ∈ R (fra x ∈ R+)
og defineres
som
       n faktorer    
xn = x*x*x* ....x      (som du kender fra folkeskolen)

rod
n√(x) = x1/n og n ∈ N
hvor
   x≥0 når n er lige
   x∈R når n er ulige


Svar #2
12. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Fatter intet! Kan ud forklare det på forståelig dansk?


Skriv et svar til: Potens og rod?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.