Matematik
sandsynlighed
11. maj 2003 af
kelme (Slettet)
Breve der bliver bragt til tiden er 97%
En skole udsender 400breve til elever
a) Hvad er sandsynligheden for alle bliver bargt til tiden ?
b) Mindst 390 breve bliver b´ragt til tiden
Facit 0,0005% og 33% kan nogen vise mig udregninger til disse to opgaver ?
En skole udsender 400breve til elever
a) Hvad er sandsynligheden for alle bliver bargt til tiden ?
b) Mindst 390 breve bliver b´ragt til tiden
Facit 0,0005% og 33% kan nogen vise mig udregninger til disse to opgaver ?
Svar #1
11. maj 2003 af Xabbu (Slettet)
I den første siger du:
binompdf(400,0.97,400)
Hvis du ikke kan bruge det kan du også bruge formlen:
P(r)=K(n,r)*p^r*(1-p)^(n-r)
Altså
P(r)=K(400,400)*0,97^400*(1-o,97)^0
Det sidste spørgsmål må jeg ærligt indrømme at jeg ikke kan få til 33% jeg får det til 76,16 %...
/Xabbu
binompdf(400,0.97,400)
Hvis du ikke kan bruge det kan du også bruge formlen:
P(r)=K(n,r)*p^r*(1-p)^(n-r)
Altså
P(r)=K(400,400)*0,97^400*(1-o,97)^0
Det sidste spørgsmål må jeg ærligt indrømme at jeg ikke kan få til 33% jeg får det til 76,16 %...
/Xabbu
Svar #2
12. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Til kelme.
En udregning vha. funktionen BINOMIALFORDELING i EXCEL giver følgende sandsynligheder:
Sandsynligheden for, at 400 ud af 400 breve bliver bragt ud til tiden, er 0,0005113%.
Og sandsynligheden for, at mindst 390 ud af 400 breve bliver bragt ud til tiden, er 34,40% (udregnes ved først at beregne P(X
Formlen kan du kun bruge, hvis du, som i a), skal have sandsynligheden for præcis 400 succeser. Men skal du, som i b), have sandsynligheden for mindst (ikke præcis) 390 succeser, må du bruge tabeller over binomialfordelinger, eller regnearksprogrammer som fx EXCEL.
Mvh. Sigmund
En udregning vha. funktionen BINOMIALFORDELING i EXCEL giver følgende sandsynligheder:
Sandsynligheden for, at 400 ud af 400 breve bliver bragt ud til tiden, er 0,0005113%.
Og sandsynligheden for, at mindst 390 ud af 400 breve bliver bragt ud til tiden, er 34,40% (udregnes ved først at beregne P(X
Formlen kan du kun bruge, hvis du, som i a), skal have sandsynligheden for præcis 400 succeser. Men skal du, som i b), have sandsynligheden for mindst (ikke præcis) 390 succeser, må du bruge tabeller over binomialfordelinger, eller regnearksprogrammer som fx EXCEL.
Mvh. Sigmund
Skriv et svar til: sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
