Matematik

Er det korrekt? - potens og rod!

14. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hej!

Er der nogen som ville være en kæmpe, kæmpe, kæmpe skat og læse en meget kort forklaring igennem om potens og rod, og evt. forklare mig i et letforståeligt sprog om der mangler en forklaring og hvad jeres indtryk af teksten er ?

Jeg står vedkommende i evig gæld!

Mange hls.

Marie.

Vedhæftet fil: Potens og rod.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Det ser fornuftigt ud.

De to potensregneregler a0=1 og a-n=1/an kan bevises udfra de øvrige regler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Ikke en direkte fejl, men du bør da nævne, at ax er en eksponentialfunktion.

Ellers ser det da ganske fornuftigt ud...


Svar #3
14. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Tak til jer begge! Jeg er bare yderst usikker i stoffet - har I evt. nogle letforståelige forklaringer mht. begreberne rod og potens, som jeg bør inddrage? Og hvordan kan jeg inddrage potensudvikling ordentligt??

Kan I evt. forklare mig hvad der netop menes med : (√a)2 = a ... jeg forstår det ikke heeelt!

Smil Marie ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2009 af ibibib (Slettet)

(√a)2 = √a·√a = a

fx

(√9)2 = √9·√9 = 3·3 = 9


Svar #5
14. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Ah! Selvfølgelig! Nu forstår jeg det ;) Tusind tak ibibib!


Skriv et svar til: Er det korrekt? - potens og rod!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.