Matematik
Hjælp til afledede funktioner
12. december 2004 af
Marco (Slettet)
Hej
Jeg ved sku ikke helt hvordan man udregner afledefunktioner... Jeg har dog lært de forskellige differentialkvotienter...
f(x) = e^-x
Mvh. Marco
Jeg ved sku ikke helt hvordan man udregner afledefunktioner... Jeg har dog lært de forskellige differentialkvotienter...
f(x) = e^-x
Mvh. Marco
Svar #1
12. december 2004 af Lurch (Slettet)
f(x) kan betragtes som en sammensat funktion
g(x)=e^x
h(x)=-x
f(x)=g(h(x))
da er f'(x) = h'(x)*g'(h(x))
så du har lavet de rigtig,
f'(x) = -1*e^(-x)
f'(x) = -e^(-x)
g(x)=e^x
h(x)=-x
f(x)=g(h(x))
da er f'(x) = h'(x)*g'(h(x))
så du har lavet de rigtig,
f'(x) = -1*e^(-x)
f'(x) = -e^(-x)
Svar #2
12. december 2004 af Marco (Slettet)
OK! Hvad så hvis, den hed f(x) = e^(x^2) <=> e^(x^2)?
Hvad så med andre funktioner såsom:
f(x)= 2^(3x) og f(x)= 5^x * e^-x
Hvad så med andre funktioner såsom:
f(x)= 2^(3x) og f(x)= 5^x * e^-x
Svar #3
12. december 2004 af Katty (Slettet)
fx. e^(x^2)
Den består af e^(x) som den ydre funktion samt x^2 som den indre. Diffentier som sammensatfunktion:
f'(x) = e^(x^2)*2x
de andre:
f(x) = 2^(3x)
2^x = ydre
3x = indre
dvs.
f'(x) = ln(2)*2^3x * 3
((a^x)'=ln(a)*a^x)
f(x) = 5^x * e^-x
Brug de regler, der er givet:
f'(x) = ln(5)*5^x*(-e^-x)
Den består af e^(x) som den ydre funktion samt x^2 som den indre. Diffentier som sammensatfunktion:
f'(x) = e^(x^2)*2x
de andre:
f(x) = 2^(3x)
2^x = ydre
3x = indre
dvs.
f'(x) = ln(2)*2^3x * 3
((a^x)'=ln(a)*a^x)
f(x) = 5^x * e^-x
Brug de regler, der er givet:
f'(x) = ln(5)*5^x*(-e^-x)
Skriv et svar til: Hjælp til afledede funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
