Matematik

En funktion

15. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

Hvordan løses denne?

En funktion f er givet ved:

f(x) = a^x + k , hvor a og k er konstanter, a >  0

Bestem konstanterne a og k således at:

f(2) = 4 og f ´(0) = ½.  

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af Isomorphician

f'(x) = ln(a)*ax

f'(0) = 0,5 <=>

ln(a)*a0 = 0,5 <=>

ln(a)*1 = 0,5 <=>

ln(a) = 0,5 <=>

a = ....


Svar #2
15. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 MANGE TAK. 

Nogen der kan vise mig hvordan man løser den anden


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af mathon

f(2) = 4 = a2 + k = (e0,5)2 + k

k + e0,5*2 = 4

k + e = 4

k = 4-e

f(x) = e0,5x + (4-e)


Svar #4
15. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 Mange tak for hjælpen. 

Hvilken regel har du brugt for at få (e^0,5)^2. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2009 af mathon

indsat
den beregnede værdi
a = e0,5 i funktionsudtrykket
f(2) = y = a2 + k  med koordinaten x = 2


Svar #6
15. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 mange tak.

Jeg er i tvivl om hvilken regneregel jeg skal bruge i denne ligning:

ln(3x) - ln(2x+2) = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2009 af Isomorphician

ln(a) - ln(b) = ln(a/b)


Skriv et svar til: En funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.