Matematik

funktioner...

15. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

hvad skal man gøre i sådan en opgave:
bestem a og b således at grafen F for funktionen

f(x) = (ax+4)/ (x-b)

går gennem punkterne A (2.-9) og B (-4.3) 

tak på forhånd...lille forklaring må gerne medfølge da det jeg skal beruge det i en eksamen i morgen.


Svar #1
15. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

er der ikke en matematiker herinde som kan hjælpe mig?

det haster en smule...har spurgt mange men dette er min sidste mulighed (studieportalen)

go go go


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af mathon

y = (ax+4)/(x-b)  , x≠b            som ved koordinatindsættelse
giver

3 = (a(-4)+4)/((-4)-b)             efter brøkforlængning med -1
3 = (4a-4)/(4+b)                     multiplicer med (4+b)
3(4+b) = 4a-4                        gang ind i parentesen
12+3b = 4a-4                         subtraher 3b og adder 4
I:  4a-3b = 16               

og

-9 = (a*2+4)/(2-b)                  multiplicer med (2-b)
-9(2-b) = 2a+4                       gang ind i parentesen
-18+9b = 2a+4                        subtraher 9b og subtraher 4 
II: 2a-9b = -22

                                            I multipliceret med -3                
III: -12a+9b = -48                   
II:   2a-9b = -22                      II og III adderes

-10a = -70

a = 7                                     som indsat i II giver

2*7-9b = -22                          adder 9b og 22

14+22 = 9b                             reducer
36 = 9b                                  divider med 9

b = 4

f(x) = (7x+4)/(x-4) , x≠4            


Skriv et svar til: funktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.