Matematik

rækker (differens og kvotient)

16. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

har to opgaver jeg ik kan løse angående kvotient og differens rækker.

1)

I en differensrække er a4=8 og s6=39

bestem: a) S10   og b ) summen af a7+a8+a9+a10

2)

for en kvotientrække hvor q er positiv gælder følgende:

a) beregn q når det vides at a4 er det dobbelte af a6

b) det er givet at a9= -6 , bestem a1

c) angiv et udtryk for elementet an (dvs. en regneforskrift hvori n indgår) og beregn a30

tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af peter lind

Brug gentagne gange at for en differensrække er an+1=an+d og for en kvotientrække er an+1 = an*q


Skriv et svar til: rækker (differens og kvotient)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.