Matematik

Forvirrende fortegn i brøk

16. juni 2009 af BattleToast (Slettet)

Hey,

Sidder med noget differentialregning og faldt over følgende:

(f(x) - f(x0) - g(x) + g(x0)) /x-x0 = (f(x) - f(x0))/x-x0  -  (g(x) - g(x0))/x-x0

Hvor bliver plusset af i leddet "+g(x0)" efter man deler den op i to brøker?

Billede hvis der er behov: http://yfrog.com/03wattalwj

Takker på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2009 af Isomorphician

Pga. minusparentes


Svar #2
16. juni 2009 af BattleToast (Slettet)

 Men jeg har allerede ophævet en minusparantes omkring før det:

(nævneren udelades)

(f(x) - g(x)) - (f(x0) - g(x0) = f(x) - g(x) - f(x0) + g(x0)

Er det når man splitter dem at skal parantes om igen ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2009 af Isomorphician

som bliver til:

(f(x) - f(x0)) + (-g(x) + g(x0)) =

(f(x) - f(x0)) - (g(x) - g(x0))


Svar #4
19. juni 2009 af BattleToast (Slettet)

 Takker Isomorph


Skriv et svar til: Forvirrende fortegn i brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.