Matematik

Hurtig rente og annuitetsregning - Ao - An ved hjælp af rentesregning

16. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Hvordan anvendes rentesregning for at komme frem til formlen for Ao ud fra formlen for An..?
 

Nogle som kan forklar mig dette? meget gerne med ord da jeg har oplysningen:
 

An = (Ao/r)*((1+r)n - 1)

Ao = (An*r)/((1+r)n - 1)

- og er den der oplysning rigtigt?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af mathon

(Ao/r)*((1+r)n-1)  = An                    multiplicer med r på begge sider

Ao*((1+r)n-1) = An*r                       divider med ((1+r)n-1) på begge sider

Ao = (An*r)/((1+r)n-1)


Skriv et svar til: Hurtig rente og annuitetsregning - Ao - An ved hjælp af rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.