Matematik

FUNKTIONER

17. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

skal snart til eksamen i matematik og har nogle spørgsmål jeg ikke kan finde ud af.. håber i kan hjælpe :)

hvordan kan man ud fra regneforskriften for en funktion tegne grafen ?

og hvordan kan jeg undersøge  om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives ved en model af typen  Y= b * x^a ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af peter lind

Beregn en rækker punkter (x1,f(x1), (x2,f(x1), (x1,f(x1), (x1,f(x1)···.og afsæt dem i et koordinatsystem.Forbind punkterne med en normalt glat kurve.

Beregn ln(y(x)) og ln(x)  for en række punkter og plot dem. De skal ligge på en ret linie hvis funktionsudtrykket holder. Man kan også bruge regressionsanalyse.


Svar #2
17. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

tak for svaret :) men jeg er ikke særlig god til matematik, så forstår ikke alt det der (x1,f(x1), In(y(x)) osv ? hvad betyder det


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2009 af peter lind

Det betyder at du finder en rækker værdier for x for eks. -2; -1,5; -1, ··· 4,5; 5. Beregner funktionsværdierne i disse punkter og altså derpå plotter dem ind. Det næste betyder at du i stedet for at plotte (x1,y1), (x2,y2), (x3,y3), (x4,y4)···. plotter ln(x1),ln(y1), (ln(x2, ln(y2), (ln(x3),ln(y3), ···.

Jeg ser at jeg desværre har rodet noget med indeksene i #1. Håber ikke det har forvirret


Svar #4
17. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt :S

Er der andre måder det kan forklares på?

Har aldrig haft om In(x1) og alt det du skriver, så det forvirre mig lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2009 af mathon

...har du hørt om log(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2009 af mathon

"hvordan kan jeg undersøge om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives ved en model af typen y = b * xa ?"

...hvis
afbildningens graf dobbeltlogaritmisk papir er en ret linje
er funktionen
af typen

y = b * xa
 


Svar #7
17. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

#5

altså jeg har hørt om det der log(x), er det ikk hvis man fx skal beregne dobbelt og halveringstid ? eller er det mig der er helt væk :)

men jeg forstår slet ikk alt det der ? :S

og dit svar #6, betyder det bare at hvis en linje på dobbeltlogpapir er en ret linje, så er funktionen af y=b * x^a ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juni 2009 af mathon

Ja


Svar #9
17. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Tak. Kan du hjælpe mig med mit første spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. juni 2009 af mathon

1)  sildeben y = f(x)
2)  indtegning af ordnede par i koordinatsystem

3)  evt. monotoniintervaller ved hjælp af f '(x)


Skriv et svar til: FUNKTIONER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.