Matematik

eksponentialfunktion - eksponentiel funktion

17. juni 2009 af enchris (Slettet)

Jeg har fået et spørgsmål til en årsprøve i 1.g, der siger:

Redegør for eksponentialfunktion, samt hvordan forskriften for en eksponentialfunktion kan findes ud fra to punkter på dens graf. Redegør endvidere ... og så kommer der mere.

I andre spørgsmål har min lærer skrevet eksponentiel funktion (et eksempel):

Redegør for eksponentiel funktion, herunder betydningen af a og b i forskriften f(x)=b*ax. Redegør endvidere for, hvordan a og b kan findes ud fra to forskellige punkter på grafen for en eksponentiel funktion. ... og så kommer der mere.

Mit spørgsmål er så:

Er en eksponentialfunktion og en eksponentiel funktion helt det samme (altså bare forskellige navne), eller er der et lille twist? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af peter lind

I praksis er det det samme. Når jeg hører navnent eksponentialfunktion tænker jeg først og fremmest på funktionen y=b*ekx. Dette kan omskrives til y= b*(ek)x = b*ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2009 af mathon

en eksponentialfunktion, x = ay,  er omvendtfunktion til logaritmefunktionen
                                 y = loga(x) med grundtal a

en eksponentiel funktion = eksponentiel udvikling har ligningen y = b*ax

dvs.

lighed
for
   b = 1 når eksponetialfunktionen skrives y = ax


Skriv et svar til: eksponentialfunktion - eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.