Matematik

koordinater ved et tal ganget med en vektor

18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

Jeg har en regneregl;

ta ?=(?ta?_1¦?ta?_2 )

Jeg har samt hvordan jeg beviser det, altså;

a = a1 * i + a2*j ⇔

t*a = t*(a1*i+a2*j) ⇔

t*a = t * a1 * i + t * a2 * j ⇔

t*a = a ?=(?ta?_1¦?ta?_2 )

- dette er ikke problemet for mig, men hvis jeg skal bevise det med tal, står jeg af.

er der en som kan hjælpe med at få dette bevis, bevist, ved hjælp af tal. ?

tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Lad a = (1,2) og t = 2.

Dermed haves, at:

t*a = t*(a1 i + a2 j) =>

2*(1,2) = 2*(1 i + 2 j) = 2i + 4j = (2,4)


Svar #2
18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

rigtig mange gange tak.


Svar #3
18. juni 2009 af madsenhh (Slettet)

ved du også med beskrivelse, hvordan man finder koordinaterne for en vektor mellem to punkter?


Skriv et svar til: koordinater ved et tal ganget med en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.