Fysik

LOST!! Luft ideal gas ?

18. juni 2009 af tetete (Slettet)

Hei

Jeg har lavet 3 forsøg, som skulle bevise, at luft er en ideal gas eller kan betragtes som ideal gas.

Dunno lov?

V/T = (n×R)/p

Boyle-Mariottes lov

p × V = n × R × T

Charles' lov

p/T = (n ×R)/V

Men hvordan beviser de, at det er en ideal gas.. forstår den ikke helt :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af louise2mail (Slettet)

Fordi de tre love tilsammen giver idealgasligningen: p*V=n*R*T


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2009 af SimonOCTO (Slettet)

 luften består da af flere forskellige gasser? jeg ved så ikk lige hvad en ideal gas er... går også kun I FS :>


Svar #3
18. juni 2009 af tetete (Slettet)

Vil det sige, at alle de tre ligninger er idealsligninger ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2009 af louise2mail (Slettet)

Ja, luft består af flere forskellige gasser. Men idealgasligningen og de love du har lavet forsøg med handler ikke om at nogle gasser er 'ideelle', - for det er der i princippet ikke nogen, der er, kun tilnærmelsesvis ideelle. Luften opfører sig med god tilnærmelse som en ideal gas, hvis temperaturen er høj nok og trykket er lavt nok (som f.eks. ved stuetemperatur og ved almindeligt atmosfærisk tryk)


Svar #5
18. juni 2009 af tetete (Slettet)

Men så med de svar man har fået ud af resultatet, hvordan kan man så formulere og sige, at det er ideal? :O


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2009 af louise2mail (Slettet)

Dem du har skrevet op er faktisk bare idealgasligningen skrevet på forskellige måder. Det er ikke helt rigtigt at beskrive de tre lover på den måde. De tre love er ikke idealgasligninger, der er kun en idealgasligning. De er love der ligger til grund for idealgasligningen, fordi de gælder sådan at for den 1. lov (som hedder Gay-Lussacs 2. lov) så er V=konstant*T , når trykket er fastholdt. For den anden, Boyle-Mariottes lov gælder at p*V=konstant, når temperaturen er fastholdt og for den tredje (Gay-Lussacs 1. lov) gælder det at p=konstant*T, når V er fastholdt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2009 af louise2mail (Slettet)

Fordi den tilnærmelsesvis opfylder loven, så kan du sige at den er tilnærmelsesvis ideal.


Svar #8
18. juni 2009 af tetete (Slettet)

ahhh...
nu tror jeg hjar fattet den :O
med de forsøg jeg har lavet, så har jeg opfyldt hver af de 3 love, som der er for ideal ? :]


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. juni 2009 af louise2mail (Slettet)

Ja, sådan kan man godt sige det :) Og at hvis du sætter de tre love sammen, så får du idealgasligningen.


Svar #10
18. juni 2009 af tetete (Slettet)

okay..
mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. juni 2009 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=66021


Skriv et svar til: LOST!! Luft ideal gas ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.