Almen studieforberedelse (AT)

Pest/naturvidenskabelig metode

20. juni 2009 af MissEgedal (Slettet)

Hej derude,

siider med min synopsis og skal op mandag. Pludseligt bliver jeg i tvivl om de naturvidensbakelig metoder. Når min diskussion lyder sådan ; Diskuter ud fra nutidens viden om virus, bakterier og smitte, det hensigtsmæssige i samtidens håndtering af sygdommen, hvilke metoder bruger jeg så i min besvarelse ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2009 af MissFreak (Slettet)

Hej.

Jeg har selv lige været oppe i AT om pest. De naturvidenskabelige metoder bygger, som du nok ved, på undersøgelser. Jeg kan forestille mig at du har brugt kilder til besvarelse af dine problemstillinger i din synopsis. Du må derfor have anvendt resultater som tidligere er fastlagt af andre.

Det her var hvad jeg skrev:
"Den generelle naturvidenskabelige metode er, at man har en undren, som så medfører, at der udføres en undersøgelse, der giver et resultat. Ud fra resultaterne kan man komme frem til en gældende, men dog relativ, teori.
Det er mange gange vigtigt at arbejde videre med andres resultater og målinger. Ved at have en kilde baseret på teorier benytter jeg de fakta, der indtil videre anses for sande til min besvarelse."


Svar #2
20. juni 2009 af MissEgedal (Slettet)

Tusinde tak - det er nogle gang nødvendigt lige at få andres version også..

Men jeg tænker mere, om man bruger f.eks. den deduktive metode - men du mener at det er nok, bare at forklare det med egne ord, i stedet for at komme med et konkret udtryk? Hvis du forstår :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2009 af MissFreak (Slettet)

Jamen DU har ikke brugt den deduktive metode. Det har dem som har udført forsøgene eller kommet med teorierne. Så har du selvfølgelig fået lidt ekstra point ved at du har nævnt det konkrete udtryk for metoden.

MEN... 

Det er vigtigt at få sagt at det ikke er dig, som har brugt dem. Men hvis du ved om de er udarbejdet ved hjælp af den induktive eller deduktive metode ville det selvfølgelig være godt at tage med:)

Men husk at mange lærere gerne vil grave lidt i det med de induktive og deduktive metoder, så sørg for at have styr på dem, og evt. have et eksempel på brugen af dem i dine kilder, eller anvendte resultater i synopsis.


Svar #4
20. juni 2009 af MissEgedal (Slettet)

Okay.. Tusinde tak for hjælpen, nu tror jeg at jeg er ved at være på rette spor :)

Håber det gik godt til din eksamen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2009 af MissFreak (Slettet)

Det var så lidt :)

Du må have held og lykke..

Jo tak, det gik rigtig godt:)


Skriv et svar til: Pest/naturvidenskabelig metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.