Matematik

Brøker, HJÆLP!

21. juni 2009 af IdaEriksen (Slettet)

 Hej alle (:

Jeg har brug for hjælp til nogle brøkerstykker, fordi jeg er rigtig dårlig til det. (;

1/3 : 2 =?

2/7 *(gange) 3/7

2 - 1/5

4/9 - 5/9

3/5 plus 1/10

2/3 : 2

4 * 2/7

1/2 * 1/3

1/2 - 1/3

4 : 1/2

Forkort mest muligt:

7/21

2x/6

18/6

4/12y

Omskriv til decimaltal:

2/5

3/10

1/3

Omskriv til brøk:

0,5

0,6

0,66666666666 (uendeligt)

Jeg håber meget der er nogle der vil hjælpe mig, også bare med nogle af opgaverne. 

Hilsen Ida (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af kimor (Slettet)

1/3 : 2 = 1/6

2/7 * 3/7 = (gang tæller med tæller og nævner med nævner) = 6/49

2 - 1/5 = 10/5 - 1/5 = 9/5 = 1 4/5

4/9 - 5/9 = - 1/9

3/5 plus 1/10 = 6/10 + 1/10 = 7/10

2/3 : 2 = 1/3

4 * 2/7 = 4/1 * 2/7 = 8/7 = 1 1/7

1/2 * 1/3 = 1/6

1/2 - 1/3 = 3/6 - 2/6 = 1/6

4 : 1/2 = (her gange man med den omvendte brøk) = (8/2) / (1/2) = 16/2 = 8 

Forkort mest muligt:

7/21= 1/3 (husk dine tabeller: 7..14..21)

2x/6 = 1/3x

18/6 = 3

4/12y = 1/3y

Omskriv til decimaltal:

2/5 = 4/10 = 40 % = 0,4

3/10 = 30 % = 0,3

1/3 = 33 % = 0,333 1/3

Omskriv til brøk:

0,5 = 1/2

0,6 = 3/5

0,66666666666 = 2/3


Skriv et svar til: Brøker, HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.