Matematik

Spørgsmål til matematik opgave...

26. juni 2009 af Thue L (Slettet)

Hej

Har denne opgave:

Vi betragter i et interval [0:t] arealet over x-aksen og under grafen for funktionen f(x) = 0,6x^2-2x+5. Hvad skal t være for at arealet bliver 25?

Kan denne opgave kun løses ved hjæp af CAS-værktøj? og hvordan hvis man har en Ti-83?

Ved at ligningen kommer til at hedde 0,2x^3-x2+5x = 25


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

∫ (fra 0 til t) 0,6x^2-2x+5 dx = 25

=> 0,2x^3 -x^2 +5x -25 = 0

Da er x = 5.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Lad variablen være t i stedet for x. Dog gør det ingen forskel :)


Svar #3
26. juni 2009 af Thue L (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Spørgsmål til matematik opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.