Matematik

Bestemmelse af Højde på trekant

26. juni 2009 af Zuunes (Slettet)

Jeg skal bestemme højden på en trekant,,

Hvor Hyp er 38m og Vinkel A og C er 67 grader,

Hvordan finder jeg højden? Og hvordan forklarer jeg det,,

Skal jeg bruge formlen BH| = 38*sin (67°) = ? Hvis det er hvordan indtaster man så det på en lommeregner,, Bruger TI-82

På forhåndtak,,


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Det er vist ikke en retvinklet trekant, nærmere en ligebenet, da to af vinklerne er lige store.

højde=1/2 * 38 * tg37o

Find først tg37o og gang det med 19


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2009 af peter lind

Brug sin(A) = a/c eller sin(B) = b/c til at finde a eller b. Brug dernæst arealet=½*højde*grundlinie=½a*b. Du kan også bruge at tan(A)=h/b eller tan(B)=h/a


Svar #3
26. juni 2009 af Zuunes (Slettet)

Citer kan du skrive mellem regningerne? ;S

Er meget forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2009 af peter lind

#1. Det overså jeg. '

Hvilken side mener du så med hyp?  Brug sinusrelationerne til at find de manglende sider. Trekanten bliver  af højden delt op i to retvinklet trekanter. Der kan man så bruge reglerne for sinus eller cosinus i enretvinklet trekant til at finde højden.


Skriv et svar til: Bestemmelse af Højde på trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.