Generelt

Matematik på STX?

29. juni 2009 af Sally24 (Slettet)

Hej, jeg skal begynde på STX efter sommerferien, hvor jeg har valgt at tage studieretningen; Samfundsfag A, Engelsk A og Matematik B.

Mit spørgsmål er så .. er matematik på B-niveau svært? Jeg er personligt ikke "fantastisk god" til matemaitik, så jeg er en smule bange for sværhedsgraden ..

Håber I vil besvare mit spørgsmål :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. juni 2009 af Einsteinette (Slettet)

Det er jo en individuel følelse ..

Men man starter stille og roligt ud fra C-niveau med de mest elementære regneregler og arbejder sig (stille og roligt) op. Hvis du er flittig og motiveret, skal du nok klare den :). Jeg personligt har faget på højniveau og synes absolut ikke, at det er svært, da jeg har fulgt med hele året, men det kan også være noget med, jeg godt kan lide faget og altid har kunnet en del. Så du skal såvel i andre fag ikke være nervøs, for man starter fra bunden og du kan sagtens blive fantastisk god, da forskellen fra folkeskolen niveaumæssigt og læringsmæssigt er anderledes på STX.


Svar #2
29. juni 2009 af Sally24 (Slettet)

1000 tak for svaret "Einsteinette" :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juli 2009 af Leila Sammadi (Slettet)

Jeg har valgt Mat på A og jeg synes personlig ik at det er svært, selvom jeg synes at jeg er dårlig til matematik. Fordi at Mat på gymnasiet er meget om formler osv. Der er "redskaber" når man skal udregne noget. Men da jeg startede på gymnasiet så syntes jeg i starten at det var et højt niveau, men senere hen (halvt år senere) blev jeg vant til at bruge den metode, som man nu skulle bruge :-D

Men det skal nok gå


Svar #4
01. juli 2009 af Sally24 (Slettet)

Okay, tak for svaret (:
- men er det primæret formler, og udregning af ligninger? - og de afleveringer man får i løbet af ugen, går de ud på at løse en linging eksempelvis? (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. juli 2009 af Leila Sammadi (Slettet)

Ja det er primær det, det er ikke ligesom i folkeskolen hvor man skal plusse og gange osv. Jeg har nogle eksempel på mine afleveringer værsgo, men jeg ved ikke engang om svaret er rigtigt, men det er nok ligemeget, det er mere metoden jeg vil vise :-D :

Opgave 2
a) 4x + 6y = 100
3x + 5y = 85

Find y

4x × 3 + 6y × 3 = 100 × 3
3x × 4 + 5y × 4 = 85 × 4
12x + 18y = 300
12x + 20y = 340
12x + 18y – (12x + 20y) = 300-340
12x + 18y – 12x – 20y = -40
18y – 20y = -40
-2y = -40
-2 -2
y = 20


Find x

4x + 6 × 20 = 100
4x + 120 = 100
4x + 120-120 = 100-120
4x = -20
4 4
x = -5
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juli 2009 af Leila Sammadi (Slettet)

Og det er en metode som man følge og hver gang man får denne form for opgave så skal man følge den samme metode :-D


Svar #7
01. juli 2009 af Sally24 (Slettet)

1000 tak for eksemplerne! Det giver et meget bedre overblik :D


Svar #8
01. juli 2009 af Sally24 (Slettet)

Så det er meget ensartet? - så man skal bare kunne fx en formel man bruger igen og igen til en opgave, ikk'? :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. juli 2009 af Leila Sammadi (Slettet)

jo f.eks. hvis du ser en opg. hvor der står: Så kan du se at der er to ligninger og derefter ved du at du skal bruge denne metode hvor du isolere y og senere isolere x osv.

a) 4x + 6y = 100
3x + 5y = 85
 

DU siger bare til hvis du vil have andre eksempler :-D


Svar #10
01. juli 2009 af Sally24 (Slettet)

Okay. MANGE, MANGE  tak for alt! :D


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. juli 2009 af Leila Sammadi (Slettet)

var så lidt :-D


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. juli 2009 af Leila Sammadi (Slettet)

Hvilke gymnasium har du tænkt dig at tage? :-D


Svar #13
01. juli 2009 af Sally24 (Slettet)

Langkær gymnasium, det er et i Århus (:


Brugbart svar (1)

Svar #14
01. juli 2009 af Leila Sammadi (Slettet)

nåh så lang væk heehe troede det skulle være i københavn :-D nåh men held og lykke til de næste tre år og tak for svaret omkring min opgave om grundvigs digt :-D


Svar #15
01. juli 2009 af Sally24 (Slettet)

hehe nej d;
- Tak, og i ligemåde!


Brugbart svar (1)

Svar #16
01. juli 2009 af Einsteinette (Slettet)

#5, ikke plusse og minusse, men lægge til og trække fra. (terminologi!)


Brugbart svar (2)

Svar #17
01. juli 2009 af Leila Sammadi (Slettet)

Ja for at være helt præcis!!


Skriv et svar til: Matematik på STX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.