Studievalg og videregående studie

KRAV TIL BANKELEV UDDANNELSEN

13. juli 2009 af maria1810 (Slettet)

Hej alle sammen.

Håber der er en som kan hjælpe mig lidt med min søgen omkring om jeg har nok skolegang med i bagagen til at søge ind som elev i en bank?

Er en 2 årig HG nok? Har erhvervsøkonomi på B niveau ellers er resten på C niveau, sys jeg har hørt en lille fugl synge om at man min skal have matematik på B niveau er der en som kan hjælpe mig i søgen på svaret til dette spørgsmål?

Og ellers hører jeg meget gerne om jeres erfaring omkring bankassistent uddannelsen, nogle som kan komme med tips og råd inden starten på en hel ny uddannelse?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juli 2009 af Malthe_karlsson (Slettet)

Hej Maria.

Det fremgår af dette forumindlæg, at du skal have en studentereksamen. Der er også et link til en side på Nordeas hjemmeside, som du eventuelt kan læse.

Jeg vil anbefale dig at besøge forskellige bankers hjemmesider og læse mere om de specifikke krav - man kunne forestille sig, at de varierede fra bank til bank...

Du kan eventuelt kontakte forskellige banker og forespørge om muligheden for at komme i betragtning på trods af manglende studentereksamen, da man også kunne forestille sig, at der kan gives dispensation i særlige tilfælde.

Held og lykke med det


Svar #2
13. juli 2009 af maria1810 (Slettet)

Hej Malte .)

Tak for svaret.

hehe.. det jeg dog også kan stille spørgsmåls tegn ved er nemlig ´studenter eksamen´ jeg vil jo mene at jeg har en studenter eksamen nu hvor jeg har bestået HG 2 år, er jeg rigtigt på den eller forstår jeg ordet studenter eksamen helt galt?

Mvh. Maria


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juli 2009 af Rixer (Slettet)

HG er ikke nogen studenter eksamen... du skal have enten HHX/HF/STX/HTX


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. juli 2009 af Freeclimber (Slettet)

HG er ikke en adgangsgivende studenter eksamen. HG er handelsskolens grunduddannelse - no offence - de vil gerne kalde sig studenter, men de er det ikke. Nogen kalder det "HG student" men at kalde det student er misvisende. Pøj pøj med det :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juli 2009 af Malthe_karlsson (Slettet)

Hej Maria.

Rixer og Amiod har desværret ret; en studentereksamen er en fællesbetegnelse for adgangsgivende eksamener til videregående uddannelser (STX/HHX/HTX/HF).

Det jeg imidlertid vil anbefale dig, er at kontakte forskellige banker og forespørge om muligheden for en dispensation. Det er måske ikke helt urealistisk, at det kunne lade sig gøre, når du allerede har relevante fag.

Hvis ikke det lykkes kan du overveje en 2-årig HF-eksamen, som er adgangsgivende til videregående uddannelser eller en 3-årig HHX, som måske er bedre egnet til en stilling som bankelev. Fordelen ved en HHX i dit tilfælde er muligheden for meritoverførsler (da du allerede har erhvervsøkonomi på B-niveau, eksempelvis) Det er i hvert fald værd at undersøge.

Såfremt bankerne afviser muligheden for en dispensation for en manglende studentereksamen, er der ingen vej uden om; du skal i gang med en studentereksamen i hvilket tilfælde HHX nok er det mest åbenlyse valg, set i lyset af dit karrierevalg.

Held og lykke med det endnu engang.


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. juli 2009 af Chris_Dk85 (Slettet)

Hej Maria,

De fleste banker ansætter som regel elever med en HHX baggrund, eller en anden studentereksamen som de øvrige også skriver..

Der er dog ingen regler uden undtagelse, idet bankerne nogle gange ansætter folk med andre baggrunde.
I de seneste år er finansøkonomer blevet ansat i trainee forløb efter endt uddannelse.

Mit tip: Skriv til HR./personaleafdelingen i en bank og hør hvilke krav de har til finanselever.

Held og lykke...


Svar #7
13. juli 2009 af maria1810 (Slettet)

Hej Alle sammen :)

Tusind tak for jeres svar. Jeg vil gå i krig med at få undersøgt de forskellige bankers krav og ja ellers må jeg jo bide i det sure æble og få taget mig en RIGTIG studenter uddannelse.. hehe..

Øv øv bøv en HG uddannelse, er efter mig mening desværre rent tidsfordriv!

Tak for hjælpen.

Mvh. maria


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. juli 2009 af Jekoa (Slettet)

#7

Ikke hvis du "bare" vil stå i butik ;-)

Så er HG nok - den er jo sådan set lavet til dem..

Held og lykke


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. juli 2009 af Rixer (Slettet)

ja, Maria, jeg har selv studeret HG før det var spild af tid så tog jeg HF og blev student det kan sagtens lade sig gøre .)


Brugbart svar (1)

Svar #10
22. juli 2009 af Stud.tvivl (Slettet)

Hej Maria,

Bedre sent end aldrig.

Jeg blev ansat som finanselev i Danske Bank i 2007, og har netop afsluttet uddannelsen i år.
Det er "ikke" muligt at blive ansat som elev i bank med en HG, da de til hver en til tid hellere ansætter folk med en HHx eller Stx. Det år jeg blev ansat var der 93 % hhx'er og de sidste 7 % stx.

Håber du ku bruge svaret og held og lykke med det hele.


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. januar 2010 af brunette-2610 (Slettet)

Til svar#10

Jeg har afsluttet min  HF i sommers, men pga krisen var det slet ikke til at få en plads :( bliver lidt nervøs, når du siger er det primært er HHX og STX studenter der kommer igennem :(

hilsen stine


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. marts 2010 af brunette-2610 (Slettet)

Hey ville lige fortælle at jeg er startet på niels brocks hgs forløb, hvor jeg kan få de fag jeg mangler fra HF. så der er håb forude hvis det er bankelev man vil være :) i hvertfald hvis jeg skal tro min studievejleder der iøvrigt vil hjælp med at lave (forme) en god ansøgning til det studie du vælger :) held og lykke fra mig :)


Skriv et svar til: KRAV TIL BANKELEV UDDANNELSEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.